top of page

Boelspexarna

Boelspexarna grundades 1994 och tog då namnet från Sveriges och Lunds universitets första kvinnliga rektor Boel Flodgren. Boelspexarna är ett spexutskott inom Akademiska Föreningen. Inom spexet engagerar sig över 100 studenter helt frivilligt med allt från att måla dekor, sminka, sy kläder, laga mat och stå i bar. Det som bland annat utmärker Boelspexarna är att Scenen är helt vigd åt kvinnor.

 

Som student i Lund har du både möjligheten att engagera dig i spexet men också vara del av den stora spexpubliken. Spexets föreställningar ges under den tredje helgen i oktober och under vårterminen hålls även en återuppsättning.

Följ oss på sociala medier 
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Facebook - svarta cirkeln

Akademiska Föreningen

Akademiska Föreningen är en ideell förening av och för studenter med syftet att samla och bredda kultur- och föreningslivet vid Lunds universitet. Genom att tillhandahålla stödfunktioner och lokaler möjliggör AF för de egna utskotten, ansluta föreningar och privatpersoner att genomföra små som stora initiativ som berikar Lunds studentliv och gör Lund till en attraktiv stad.

Akademiska Föreningen (AF) har idag tolv utskott. Här finns allt från traditionella aktiviteter som spex och studentaftnar till mer moderna sysselsättningar som media och informationsteknik i form av radio, TV och internet. Här finns även Sveriges enda studentmuseum, ett litterärt utskott och en amatörteater. Boelspexarna är ett av AF:s utskott.

AF
bottom of page